woensdag 13 februari 2019

Travel: #ThisIsEindhoven

Ik ben eigenlijk al super vaak in Eindhoven geweest. Mijn moeder, grootmoeder en ik gaan daar altijd naartoe om te shoppen. Het is een klein uurtje rijden vanuit Antwerpen, ideaal dus. Meer dan het winkel centrum had ik dus nog nooit gezien, tijd om Eindhoven eens écht te ontdekken! 
Ik had er absoluut geen idee van dat Eindhoven zoveel te bieden heeft. Mijn vriend en ik waren allebei enorm verrast door deze leuke stad.

1. Hotel

We verbleven in The Student Hotel. Een super hip hotel midden in het centrum van Eindhoven. De ligging is echt ideaal. De winkels, station en heel wat restaurantjes liggen op wandelafstand van het hotel. Het hotel heeft ook een eigen parking waar je voor €15 per nacht kan parkeren, wat naar mijn mening echt niet duur is midden in het centrum. Leuk weetje: In dit hotel verblijven écht internationale studenten die in Eindhoven komen studeren.
2. Food

Als je me kent weet je dat ik enorm graag ga eten en nieuwe plekjes ontdek, en Eindhoven stelde me niet teleur! Voor een lekkere koffie ( of in mijn geval hot choco ) kan je terecht bij Coffee Lab. Ik was enorm enthousiast over de Tony's Chocolonely hot choco en mijn vriend ging voor Koffie met tonic, lekker speciaal!

Het mooiste plekje is Thomas Eindhoven. Daar kan je terecht voor lunch, dinner, een drankje en in het weekend kan je er zelfs lekker gaan dansen! Alles is er roze, echt heel mooi daar. 

In de Downtown Gourmet Market vind je allemaal lekkere standjes om te eten. Je kan kiezen uit allemaal verschillende keukens zoals bv. Sushi, Italiaans, Indonesisch,.. voor ieder wat wils!

Onder de leidingstraat in Strijp-S kan je lekker lunchen én je kan er heel de dag door ontbijt krijgen. Mijn vriend koos voor een heerlijke boterham met parmahem en pesto en ik koos voor een ontbijt yoghurt met fruit en kokos.

Een absolute aanrader is Dinner in motion. Hier kan je dineren in een 360° restaurant aan een lange tafel met 36 andere gasten. Het is echt een hele belevenis. Je omgeving veranderd elke keer en zelfs de tafel ziet er elke keer anders uit!3. Strijp - S

Dit was vroeger het Philips dorp met alle kantoren en fabrieken van Philips. Nu is dit echt een hele hippe buurt waar enorm veel te beleven is. Er zijn winkeltjes, restaurants, pop-up's , tentoonstellingen en zelfs een food market. Dit ligt een stukje uit het centrum, dus je kan best de fiets of de auto nemen. 4. Shoppen

Je kan natuurlijk niet naar Eindhoven gaan zonder te shoppen! Je kan hier alle grote ketens vinden zoals Zara, Stradivarius of de Bijenkorf maar er zijn ook enorm veel leuke boetiekjes. Deze vind je in de Kleine berg, zeker eens leuk om naartoe te gaan!Geen opmerkingen:

Een reactie posten