woensdag 24 juli 2019

Travel: De grotten van Han


Een paar weken geleden kreeg ik een uitnodiging om het nieuwe berenbos te komen ontdekken op het domein van de grotten van Han. Wie mij een beetje kent weet dat ik zo'n dingen echt super graag doe, dus ik twijfelde geen moment. Het is ongeveer 2 uurtjes rijden vanuit Antwerpen naar het Domein van de Grotten van Han nabij Rochefort.

De bruine beer heeft eind Juni een nieuwe verblijfplaats gekregen van bijna 2 hectare groot. Het is een natuurlijke zone geworden met rotsen, eetbare bloemen en planten, een waterpartij en een dennenbos.  Het zijn 3 jonge beren die afkomstig zijn uit verschillende Europese parken die zich hier mogen uitleven!


In het berenbos werd tevens een nieuw functioneel complex opgezet. Een slaapplaats voor de dieren, een praktijkzaal voor de dierenarts, een quarantaine zone, maar ook enkele technische gebouwen voor de andere kolos van het Wildpark: de bizon.

Samen met Deborah van Wanderlusttourist ben ik na ons bezoekje aan het berenbos de rest van het park gaan ontdekken. Het was een stevige wandeling maar het was heel fijn de verschillende dieren in het park te ontdekken en te genieten van het prachtige uitzicht. Je kan het park ook bezoeken met de safari-car. Er zitten een twintigtal diersoorten in het park zoals de lynx, wolf en de wasbeerhond.

Uiteraard kan je ook de grotten van Han bezoeken. Daar hadden wij helaas geen tijd meer voor, maar ik ben er zeker van dat dit ook echt de moeite is. Een honderd jarige tram brengt je naar de ingang van de grot waar je de indrukwekkende zalen kan bezoeken. Leuk weetje, sinds 250 jaar heeft de grot al 30 miljoen bezoekers mogen ontvangen! Sinds kort is er ook een klank- en lichtshow in de grot, Origin!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten